WORKSHOPS

WORKSHOPS

Special-effect make-up

Wil je graag het aanbrengen van hiervan zien en ervaren, neem dan deel aan deze workshop, verzorgd door Alana van den Berg. Inschrijven is mogelijk tijdens GuildGames, maar let op: vol = vol. Deze workshop is mogelijk gemaakt door Cosplay Clues.

Zondag

Van script, naar uitvoering

Iets waar veel cosplayers moeite mee hebben. Je hebt een idee voor een cosplay act, zet het op papier, maar met de uitvoering heb je nogal wat moeite. Deze interactieve workshop is er om je acteertechnisch een handje te helpen.
Deze workshop richt zich op de uitvoering van een act op het podium waarvan het script de basis zal zijn. In een script staat een scenario beschreven, maar dat bepaald niet direct het eindresultaat op het podium. Het eindresultaat is afhankelijk van hoe men die met het script werkt, alles interpreteert. Tijdens deze workshop zal je er achter komen wat er gebeurd wanneer verschillende "acteurs" onder leiding van een "regisseur" dezelfde script gebruiken en dit gaan uitvoeren in een act.
Aan het einde van de workshop zullen alle deelnemers hun eigen versie aan elkaar presenteren. Je zult versteld staan over hoe erg verschillend de uitvoeringen zullen zijn, terwijl het script precies hetzelfde was!
Zaterdag

Zelfverdediging

Ron Bouwman heeft al 30 jaar ervaring met verschillende zelfverdedigingssporten. Tijdens zijn workshop leert hij je omgaan met een aanval en de verschillende technieken die Doce Pares omvat, een verdedigingssysteem uit de Filipijnen.
Zaterdag

PANELS

Body Positivity

Cosplayer Raven Star zal een panel geven over body positivity en het creëren van een veilige online omgeving om je werk te delen! Het is een persoonlijke lezing waar in zij haar eigen verhaal vertelt, uitlegt wat body positivity inhoudt en tips en advies geeft om lekkerder in je vel te zitten.

Patronen maken

Tijdens dit interactieve panel leer je tips en tricks om je eigen patronen te ontwerpen. Voor kleding, maar vooral ook voor props, wapens en armor. Deelnemers kunnen naast vragen stellen ook zelf aan de slag met karton om te oefenen.

Zaterdag en zondag

apocalypsecosplay

Prop Painting

Kirsten behandelt een aantal basistechnieken en tips & tricks voor het verven van je cosplay of props om een nog accurater effect te krijgen. Naast dat gaat ze ook “cellshading” bespreken, die bijvoorbeeld in gestileerde games van pas komen en een voor nog toffere props zorgen!

Werken met foam

"Ik kan niet met foam werken" vindt Sammy onzin! Ze is zonder kennis begonnen en wilde eerst echt niet met foam werken, maar toch heeft ze het geleerd. Met haar props laat ze jou zien wat je met foam kunt maken zonder ervaring. Ze geeft je tips en tricks over foam en andere materialen. Het is super leuk en handig om voor cosplay met foam te werken, dus kom zeker langs om vragen te stellen en over haar ervaringen te horen!

DEMONSTRATIONS

Lay3rs

Lay3rs 3dprinting is de specialist op gebied van 3D printers, 3D scanners, 
lasersnijders en 3D services. Tijdens GuildGames zullen zij het hele weekend de mogelijkheden van 3D printers en lasersnijders demonstreren. Ook zullen zij laten zien welke printers je het beste kunt gebruiken voor cosplay projecten, samen met props die met 3D printers en lasersnijders zijn gemaakt!

SintLucas

T.b.a.